Tomat- och squashpaj

Serverar: 4 portioner

Bra bjudmat

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ½ dl mjöl
  • 75 g smör
  • ¾ dl kesella
  • Fyllning
  • 3-4 skållade tomater
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • Vitlök
  • 1 ¼ dl kesella
  • Stanning
  • 2 ägg
  • 1 ½ - 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Lite kesella
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till degen och knåda den. Tryck ut degen i en smord ugnsform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 225 grader.
    2. Skålla tomaterna, dela tomaterna och ta bort innanmätet (annars blir pajen blöt). Hacka tomaterna, löken, vitlöken och squashen och fräs i en stekpanna. Blanda i kesellan. Blanda alla ingredienser till stanningen. Häll fräset i pajformen och häll sedan över stanningen och grädda pajen till stanningen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben