Tomatbeafisk med frasig citronmössa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket enkel men mycket smakfull fiskrätt. Den krämiga såsen i botten ihop med den frasiga citronmössan. Fick både fisken och oss att bli uppiggade.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé (fryst block, valfri sort)
  • 400 g tomater krossade (1 burk)
  • 100 g purjolök
  • 26 g Blå Band bearnaisesås pulver (1påse)
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 1 citron (saften)
  • 2 skivor formbröd
  • 3 msk havregryn
  • 25 g smör
  • ½ dl dill (finhackad)
  • Salt
  • Peppar
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform väl. Finhacka purjolöken och blanda med tomater och såspulver.
    2. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Rör om ordentligt så det inte är några pulverklumpar. Sprid ut blandningen i botten på ugnsformen. Dela det halvtinade fiskblocket i 4 delar och krydda med salt och citronpeppar runt om.
    3. Smula formbröd och havregryn, och pressa citronsaften över. Grovriv osten. Smält smöret i en kastrull, blanda i brödsmulor, dill och ost.
    4. Lägg fiskbitarna på tomatröran i formen och täck fisken med brödmixen.
    5. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben