Tomatbrässerad kyckling med vitt vin och rosmarin

Serverar: 4 portioner

Servera den här möra och smakfulla kycklingen med rostad potatis.

Ingredienser

  • 800 g potatis, gärna små
  • ½ kruka färsk rosmarin
  • 500 g kycklinglår filé
  • 2 gula lökar
  • 3 dl Zeta matlagningsvin vitt eller torrt vitt vin
  • 1 burk, 400 g Delizie finkrossade tomater
  • Zeta olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda potatisen med olivolja, 1 msk finhackad rosmarin, salt och peppar på en plåt. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.
    3. Bryn kycklingen i olja i en vid gryta. Salta och peppra.
    4. Skala och strimla löken, tillsätt i grytan och fräs i någon minut. Tillsätt vinet och låt koka in kycklingen ca 3 minuter. Tillsätt finkrossade tomater och finhackad rosmarin.
    5. Låt kycklingen småkoka under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med rostad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben