Tomatdoftande pastasås med kyckling

Serverar: 4 portioner

Pasta, det moderna svenska kökets nya husmanskost. Servera pastasåsen med kyckling till pasta som spagetti eller penne.

Ingredienser

  • Kyckling
  • 1 kg kycklinglår
  • salt
  • malen ingefära
  • Sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten purjolök
  • 1 gul lök
  • 3 brk hela tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 2 tsk basilika eller oregano
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tärning köttbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.
    2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
    3. Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.
    4. Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
    5. Tillsätt tomaterna med spadet och tomatpuré. Låt sjuda i 10 minuter.
    6. Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.
    7. Låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
    8. Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben