Tid: 1 dag 6 timmar 45 minuter
En härlig pastasås med kyckling!
Smaker från dom härliga kryddorna från Asien så som curry och cayennepeppar.
Ingredienser
400-500 g kyckling bröstfilé
1 gul lök
Smör
Rapsolja
400 ml kokosmjölk
1 lime
2 vitlöksklyftor
Curry
Cayennepeppar
Ingefära
Salt
Svartpeppar
Mjölk
Instruktioner
- Strimla kyckling och finhacka löken.
Sätt en stekpanna med hög kant eller en gryta på plattan och tillsätt en klick smör och lite rapsolja.
När det har smält så stek först kycklingen tills den har fått färg i medel värme.
Tillsätt sedan löken och stek den mjuk.
Häll i kokosmjölken och saft från en halva av limen.
Pressa vitlöken i blandningen.
Ta en nypa salt och en nypa svartpeppar.
Tillsätt först små mängder av kryddorna, annars blir det direkt för starkt.
Man kan tillsätta resten av limen för att lyfta fram smaken mer.
Blir det för starkt så kan man spä ut det med mjölk.
- Låt det puttra tills pastan är klar.
Självklart går det med vilken pasta som helst!
- Tips!
Tillsätt lite hackad paprika och purjolök.
Kan även användas som soppa genom att tillägga lite mer mjölk!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Påskmaten
Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...