Pastasås med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 6 timmar 45 minuter

En härlig pastasås med kyckling! Smaker från dom härliga kryddorna från Asien så som curry och cayennepeppar.

Ingredienser

  • 400-500 g kyckling bröstfilé
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Rapsolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • Curry
  • Cayennepeppar
  • Ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mjölk
  • Instruktioner

    1. Strimla kyckling och finhacka löken. Sätt en stekpanna med hög kant eller en gryta på plattan och tillsätt en klick smör och lite rapsolja. När det har smält så stek först kycklingen tills den har fått färg i medel värme. Tillsätt sedan löken och stek den mjuk. Häll i kokosmjölken och saft från en halva av limen. Pressa vitlöken i blandningen. Ta en nypa salt och en nypa svartpeppar. Tillsätt först små mängder av kryddorna, annars blir det direkt för starkt. Man kan tillsätta resten av limen för att lyfta fram smaken mer. Blir det för starkt så kan man spä ut det med mjölk.
    2. Låt det puttra tills pastan är klar. Självklart går det med vilken pasta som helst!
    3. Tips! Tillsätt lite hackad paprika och purjolök. Kan även användas som soppa genom att tillägga lite mer mjölk!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben