God pastasås med kyckling
Detta är ett recept, ganska modifierad variant på min familjs nyårsmiddag. Vi åt alltid en variant på detta, fast med fläskfilé osv när jag var liten, på Nyårsafton.
Här är en vardagsvariant, med kyckling och en snabb sås. Går lätt att göra om till vegetarisk variant, byt ut kycklingen och hönsbuljongen bara.
Ingredienser
3 färdiggrillade kycklingfileér
½ purjo
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 tsk curry
2 dl vatten
1 burk (100g) lätt crème fraiche chili paprika
Färskost paprika
1 hönsbuljongtärning
1 dl mellangrädde
1 tsk paprikapulver
Maziena ljus redning
Salt
Peppar
Curry
4 port nykokt pasta
Instruktioner
- Skär kycklingen i små bitar.
Strimla purjon i ringar för att sedan skölja den i durkslag. Finhacka paprikan.
Låt detta vänta i skålar medans du snabbt lagar ihop såsen.
- Fräs curryn i olivoljan i en liten kastrull.
Efter max 30 sek, tillsätt vattnet och crème fraigenoch färskosten, samt buljontärningen, låt koka upp.
- När det har kokat några få minuter, tillsätt mellangrädde, paprikapulver och red såsen till rätt krämig och tjock.
- Smaka av med salt, peppar och ev. mer curry.
Rör ner purjon, paprikan och kycklingen och låt koka i 2 minuter.
- Servera med nykokt pasta och grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Påskmaten
Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...