Tomatfylld spätta i vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här sätter soltorkade tomater fin smak på spättfiléerna.

Ingredienser

  • 600 g spättfiléer
  • 6-8 soltorkade och marinerade tomater
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk hackad basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tomat
  • 2 msk ströbröd
  • Garnering
  • Färsk timjan eller basilika
  • Instruktioner

    1. Tina fisken och lägg ut den på arbetsbordet. Hacka tomaterna och fördela dem över fisken. Rulla ihop och lägg dem med skarven neråt i smord eldfast form. Blanda samman grädden med pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Häll blandningen över fisken.
    2. Skär tomaten i klyftor och stick tomatklyftorna mellan fiskrullarna. Strö över ströbröd och stek fisken mitt i ugnen ca 20 min i 225 grader.
    3. Bjud gärna nykokt pasta och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben