Tomatkokt matvete

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Buljongkokning är ett enkelt sätt att ge matvetet god smak!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk olja
  • 1 ½ dl chilisås
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 4 dl matvete
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljad kastrull och tillsätt sedan tomatpurén. Tillsätt chilisåsen, vattnet, buljongen och saltet. Låt koka upp. Tillsätt matvetet och låt koka i ca 15 minuter under lock på svag värme tills matvetet är mjukt. Rör om då och då. Låt gärna stå 5-10 minuter före servering så att kornen sväller något. Blanda ner basilika och persilja strax före servering.

    Liknande recept

    4.4
    40 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben