Tomatrutor med feta & pesto

Serverar: 4 portioner

Underbart goda tomatrutor med gott sällskap! Perfekt som tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor
  • 4 msk pesto
  • 2 tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Färsk oregano
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Låt smördegsplattorna tina och dela dem på mitten. Skåra en kant, ca 2 cm, som en ram runt plattan. Nagga mittenplattan med en gaffel och lyft över plattorna till bakplåtspappersklädda plåtar. Klicka pesto i mitten och bred ut lite. Skölj och skiva tomaterna och fördela dem ovanpå peston. Smula över fetaost och krydda med salt och peppar. Finhacka oregano och strö över. Pensla kanterna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter. Droppa lite olivolja i mitten av rutorna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben