Tomatsallad med jordgubbssalsa

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Det bästa med tomatsallader är att man kan variera dem i oändlighet och ändå smakar de så olika! Den här gången jobbar jag med lite överblivna jordgubbar, som marineras i lite olja med basilika!

Ingredienser

  • 2 nävar blandad sallad (ruccola, vitkål, isbergssallad)
  • 2 tomater
  • 1/3 kruka basilika
  • 2 dl jordgubbar
  • 3 msk olja (gärna citronolja)
  • 2 salladslökar
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Tärna jordgubbarna och hacka salladslöken. Blanda jordgubbstärningarna, löken och klippt/riven basilika med oljan. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund tills salsan har gojsat till sig. (ca 5 minuter) Lägg salladen i botten, lägg på de skivade tomaterna. Strö över en liten nypa salt. Ringla över salsan.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben