Tomatsallad med vitlök och mozzarella
En god sallad till kött som jag gör ofta.
Ingredienser
4 bifftomater
6 vitlöksklyftor
300 g mozzarella
4 msk sesamolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
1 tsk lönnsirap
1 knippa basilika
1 msk sesamfrön
Instruktioner
- Skölj tomaterna och ta bort skaftfästena. Skär dem i tunna skivor och lägg dem på ett fat.
- Skala vitlöksklyftorna och skiva eller hacka dem fint. Fördela dem över tomaterna.
- Skär mozzarellan i skivor och lägg dem på tomaterna.
- Rör ihop en dressing av olja, vinäger, salt, peppar och lönnsirap och droppa den över salladen.
- Plocka av basilikabladen, hacka dem grovt och strö dem över salladen.
- Rosta sesamfröna i torr panna och strö på dem.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...