Tomatsallad med vitlök och mozzarella

Serverar: 4 portioner

En god sallad till kött som jag gör ofta.

Ingredienser

  • 4 bifftomater
  • 6 vitlöksklyftor
  • 300 g mozzarella
  • 4 msk sesamolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 knippa basilika
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skölj tomaterna och ta bort skaftfästena. Skär dem i tunna skivor och lägg dem på ett fat.
    2. Skala vitlöksklyftorna och skiva eller hacka dem fint. Fördela dem över tomaterna.
    3. Skär mozzarellan i skivor och lägg dem på tomaterna.
    4. Rör ihop en dressing av olja, vinäger, salt, peppar och lönnsirap och droppa den över salladen.
    5. Plocka av basilikabladen, hacka dem grovt och strö dem över salladen.
    6. Rosta sesamfröna i torr panna och strö på dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben