Tomatsoppa med crabfish

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tomatsoppa med indisk touch

Ingredienser

  • 1 burk skalade hela tomater
  • 1 förpackning crabfish
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 1 liten burk kokosmjölk, 125 ml
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm chilipulver
  • 1 knippa färsk koriander
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlök och ingefära, fräs några minuter i oljan. Häll sedan i tomater, buljongtärning, kokosmjölk och matlagningsgrädde. Smaka av med spiskummin, chili och lite socker, låt puttra i 15-20 minuter.
    2. Späd med lite vatten om det verkar tjockt. Mixa sen soppan med en stavmixer så den blir slät. Dela sen crabfishen i i ca 1 cm stora bitar, och lägg i sen tillsammans med finhackad färsk koriander.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    eowyn 27 oktober 2008

    Vill man ha det lite lyxigare tar man räkor istället för crabfish.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben