Tomatsoppa med doft av apelsin och rosmarin

Serverar: 2 portioner

Den matiga soppan smakar lika gott varm på vintern som kall på sommaren.

Ingredienser

  • 600 g kvisttomater
  • ½ fänkål (100 g)
  • 1 morot (120 g)
  • 1 liten rosmarinkvist
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Färskpressad saft av ½ apelsin
  • ½ msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 1 msk finstrimlat apelsinskal
  • ½ msk färska rosmarinblad
  • ½ msk olivolja
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor fullkornsbröd (140 g)
  • 4 msk färskost
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i bitar. Ansa och skär fänkålen i skivor. Skala och skiva moroten.
    2. Lägg grönsakerna tillsammans med rosmarinkvisten i en kastrull. Smula över buljongtärningen. Tillsätt apelsinsaften och olivoljan. Pressa i vitlöksklyftan och sjud under lock ca 25 min. Rör om då och då.
    3. Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan med mixerstav. Späd med vatten till önskad konsistens, smaka av med salt, socker och peppar. Koka upp.
    4. Garnera med apelsinskal och rosmarin. Droppa över lite peppar. Rosta bröden, bred på ost. Toppa med rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben