Tomatsoppa med pastaknyten

Serverar: 4 portioner

En riktig festsoppa med hemgjord spenatpesto och eleganta pastaknyten med färskost och skinka. Du kan byta ut krossade tomater mot passerade.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3/4 liter grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Pastaknyten
  • 1 paket glutenfria lasagneplattor
  • 1 purjolök
  • 200 g färskost, t ex ricotta
  • 100 g lufttorkad skinka, strimlad
  • Spenatpesto
  • 200 g färsk spenat
  • 50 g hasselnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g färskriven parmesanost
  • 2 msk färskpressad citron
  • 125 g olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, låt den bli glansig i lite olivolja. Tillsätt vitlök, tomat och grönsaksbuljong. Koka i 10-15 minuter.
    2. Dela lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Koka dem en i taget i lättsaltat vatten så att de blir mjuka. Skär purjolöken i långa band och låt mjukna lite i det kokande vattnet.
    3. Rör samman färskost och strimlad skinka. Lägg en klick på varje pastaplatta, samla ihop till ett knyte och bind runt med purjolöken. Servera i soppan.
    4. Mixa spenat, nötter, vitlök, ost och citronsaft till en smet. Tillsätt sakta olivoljan till önskad konsistens. Ringla peston över soppan.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben