Tomatsoppa med Tabascotouch

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god, närande och lite pikant tomatsoppa, med lök och morötter.

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g hela skalade tomater i tomatsås
  • 2 dl stark chilisås
  • 2½ dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk Tabasco
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 4 msk basilika
  • 2 msk oregano
  • 1 dl färskklippt gräslök
  • 1 l köttbuljong
  • 200 g pasta av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Skala och dela löken och skiva sedan lökhalvorna i halvmånar. Skiva purjolöken. Skölj av körsbärstomaterna. Värm en stor gryta/kastrull på mellanhög värme och slå en klick smör i botten. När smöret slutat puttra, lägg ner lök, purjo och tomater. Låt bryna medan du skalar och skivar morötterna.
    2. Lägg i morötterna och häll sedan på chilisås, passerade tomater och tomater i tomatsås. Krydda med basilika, oregano, svartpeppar och salt. Tillsätt Tabascon och smaka av, det ska inte bli för hett, men det ska smaka av Tabascon!
    3. Låt blandningen puttra i en gryta och koka upp en liter vatten (förslagsvis i en vattenkokare, om tillgänglig). Häll i buljongpulver eller lägg i två buljongtärningar med köttbuljong och låt blandas ut. Häll sedan i buljongen i grytan. Gör en redning på matlagningsgrädden och mjölet (blanda och skaka om tills blandningen är slät) och tillsätt den till soppan.
    4. Låt puttra under lock i 20 minuter, så att morötterna mjuknar, men tillsätt pastan vid rätt koktillfälle (så om pastan ska koka i 2 minuter, lägg i den efter 18 minuter, o s v). Efter 20 minuter, ta grytan från spisen och klipp ner färsk gräslök.
    5. Klart att servera!
    6. Tips:
    7. Gott serveringstips: tomatsoppa med 2 Fattiga pizzor och mjölk utgör en utsökt måltid! En klick matlagningsyoghurt i är också väldigt fräscht.
    8. Om man vägrar äta vegetariskt kan man skiva i chorizo i grytan när det är fem minuters koktid kvar.
    9. Även vit fisk smakar gott i den här soppan…
    10. Beroende på känslighet hos de som ska äta kan man ersätta Tabascon med 1 tsk paprikapulver, 2 krm chilipulver och 1 msk tomatpure som blandas i en skål. Kom ihåg att smaka av!

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    marcu5 17 maj 2011

    Matbloggar på http://matbiten.wordpress.com

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben