Tomatsoppa (skilsmässosoppa)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppa fick namnet skilsmässosoppa (1978) av en väninna till mig. Hon sa att: Det blir skilsmässa eftersom hennes man inte åt av denna soppa och då skulle bara hon ”stinka” vitlök. Hon lagade den senare så mannen fick smaka och han åt med god aptit. Det blev skilsmässa några år senare men inte pga. soppan. Servera gärna soppan med bröd.

Ingredienser

  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 ½ burkar vatten
  • 3 skivade gula lökar
  • 1 dl basmatiris eller mathavre
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-1½ tsk basilika om den är torkad, (mer om denär färsk), eller timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Använder du mathavre så skölj av det innan. Stek löken ihop med riset/mathavre i olivolja eller smör. Häll på tomaterna och vattnet. Smaksätt med vitlök och salt och peppar. Använder du torkad basilika så sätts den till här. Koka sakta i ca 12-20 minuter. Beroende på om du använder ris eller mathavre är klart efter 12 minuter. Smaka av med färsk basilika.
    2. Servera med ett gott bröd

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben