Ett väl beprövat julgodisrecept som har följt mig genom 35 år.
Ingredienser
100 gr mjuk nougat
200 g mandelmassa
50 g mjukt smör
ev. 1 msk cognac
Till garnering
200 g blockchoklad (ljus eller mörk efter smak)
Instruktioner
Riv nougaten och mandelmassan grovt. Tillsätt smör + ev cognac och rör tills allt är väl blandat. Rulla smeten till små bollar och ställ dem kallt att stelna.
Smält blockchoklad i vattenbad och doppa varje boll i chokladen. Använd gärna tandpetare när ni doppar. Låt stelna på bakplåtspapper och förvara dem kallt.
tog whiskey istället för cognac, men väldigt gott.
hade dock lite problem med att doppa dem i chokladen.de var så mjuka. till slut fick jag "smöra" ena sidan - stelna - vända - "smöra"andra sidan.
meaand17 december 2009
Om du ställer dem i frysen så att de stelanr riktigt mycket, så är det lättare att doppa dem i chokladen.
tog whiskey istället för cognac, men väldigt gott. hade dock lite problem med att doppa dem i chokladen.de var så mjuka. till slut fick jag "smöra" ena sidan - stelna - vända - "smöra"andra sidan.
Om du ställer dem i frysen så att de stelanr riktigt mycket, så är det lättare att doppa dem i chokladen.
Menar naturligtvis - stelnar!