Tomtens julgodis

Serverar: 40 portioner

Tid: 20 minuter

Ett väl beprövat julgodisrecept som har följt mig genom 35 år.

Ingredienser

  • 100 gr mjuk nougat
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g mjukt smör
  • ev. 1 msk cognac
  • Till garnering
  • 200 g blockchoklad (ljus eller mörk efter smak)
  • Instruktioner

    1. Riv nougaten och mandelmassan grovt. Tillsätt smör + ev cognac och rör tills allt är väl blandat. Rulla smeten till små bollar och ställ dem kallt att stelna.
    2. Smält blockchoklad i vattenbad och doppa varje boll i chokladen. Använd gärna tandpetare när ni doppar. Låt stelna på bakplåtspapper och förvara dem kallt.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    50
    1 h 20 min
    15

    Kommentarer (3)

    oliviabengtsson 17 december 2009

    tog whiskey istället för cognac, men väldigt gott. hade dock lite problem med att doppa dem i chokladen.de var så mjuka. till slut fick jag "smöra" ena sidan - stelna - vända - "smöra"andra sidan.

    meaand 17 december 2009

    Om du ställer dem i frysen så att de stelanr riktigt mycket, så är det lättare att doppa dem i chokladen.

    meaand 17 december 2009

    Menar naturligtvis - stelnar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben