Tonfisk och tomatsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En billig snabblagad sås passande till pasta eller ris.

Ingredienser

  • Tonfisk, 1 konservburk
  • Tomatkross, 1 burk á 400gram
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili, typ spansk peppar
  • 15 gröna oliver, urkärnade
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Hacka den gula löken och bryn i oljan tills den blir gyllenbrun, tillsätt därefter en klyfta pressad vitlök och finhackad chili och låt fräsa ett par minuter. Slå på tomatkross och tillsätt finfördelade oliver, låt alltsammans koka ihop på svag värme i ca 10 minuter. Rör ner tonfisken på slutet när tomatbasen närstan är färdigkokt..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben