Tonfriskgratäng med tomat- och löksallad.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och med lågt GI.

Ingredienser

  • 2 stora gröna zucchini, (600-800 g)
  • Salt
  • Olja till formen
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 2 dl sojagrädde
  • 50 g Philadelphia light
  • 50 g riven hårdost
  • salt och malen vitpeppar
  • Lök- och tomatsallad
  • 6 tomater
  • 2 salladslökar
  • Kryddsalt
  • Instruktioner

    1. 1. Värm ugnen till 225°. Skala zucchinin och hyvla den till band med hjälp av en osthyvel. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud banden i någon minut. Låt dem rinna av och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå zucchinin i formen. Låt tonfisken rinna av och fördela den ovanpå. Vispa sönder Philadelphian i grädden och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över tonfisken i formen och strö över den rivna osten. Grädda rätten i 20 minuter.
    2. Tomatsallad: Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Varva lök och tomater med kryddsalt och låt stå kallt till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben