Torn med chèvre och bacon

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

En god förrätt med chèvreost och bacon

Ingredienser

  • 1 st baguette
  • 300 g chèvreost
  • 150 g bacon
  • 1 st crispsallat huvud
  • 1 st lollorosso huvud
  • 15 st cocktail tomater
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva och knapersteka baconet. Låt baconen ligga på hushållspapper så att överflödigt flott försvinner efter stekning.
    2. Ta baguetten och skär den i lagom stora bitar ca 5 cm långa. Blanda ihop getosten och baconen till en röra. Gör ett hål i mitten av baguetten och fyll den med röran. Sätt i ugnen och gratinera av på ca 225 grader så att osten börjar smälta på toppen.
    3. Ta crispsallaten och lollorosson, riv bitar av salladen och lägg i en skål. Blanda upp med lite olivolja och vinäger, tillsätt lite flingsalt och citronpeppar. Lägg detta i botten på en tallrik, dela cocktail tomaterna på mitten och lägg ut lite över tallriken. Ta ut Tornet ur ugnen och placera den stående mitt på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben