Torskfilé med salvia och lime

Serverar: 2 portioner

Torskfilé med färska örter från min svägerska i östra Ljungby.

Ingredienser

  • 2 torskfiléer
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2-3 salviablad
  • Saft och skal från 1 lime
  • 1 hackad knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Krydda torskfiléerna med citronpeppar och salt och låt ligga ungefär i 1-8 timmar i kylskåpet. Lägg gärna lite persilja på filéerna också.
    2. Tillagning: Lägg filéerna i en ungsfast form med gott om smör i botten, häll över grädden och lägg i salviabladen, resten av persiljan. Riv skalet av en halv lime och pressa i saften från hela limen. Krydda med svartpeppar och salt efter behag.
    3. Tillagningstid ca 20 minuter i ugnen i 200 grader.
    4. Servera gärna med kokt potati, hemmagjord salsa och stavar av honungsmelon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gillsan 29 juni 2008

    Riktigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben