Torskfilé med färska örter från min svägerska i östra Ljungby.
Ingredienser
2 torskfiléer
Citronpeppar
Salt
Sås
3 dl grädde
Svartpeppar
Salt
2-3 salviablad
Saft och skal från 1 lime
1 hackad knippe persilja
Instruktioner
Krydda torskfiléerna med citronpeppar och salt och låt ligga ungefär i 1-8 timmar i kylskåpet. Lägg gärna lite persilja på filéerna också.
Tillagning:
Lägg filéerna i en ungsfast form med gott om smör i botten, häll över grädden och lägg i salviabladen, resten av persiljan. Riv skalet av en halv lime och pressa i saften från hela limen. Krydda med svartpeppar och salt efter behag.
Tillagningstid ca 20 minuter i ugnen i 200 grader.
Servera gärna med kokt potati, hemmagjord salsa och stavar av honungsmelon.
Riktigt gott!