Torskgratäng med broccoli och dragon

Serverar: 4 portioner

Snabblagad fiskrätt som gillas av alla åldrar!

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 250 g fryst broccoli
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1-2 tsk dragon
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 1/2 cm tjocka skivor. Tina och skär broccolin i små bitar. Lägg fiskskivorna i en lätt smord ugnssäker form. Fördela broccolibitarna runt om.
    2. Rör ut mjölet i litet av buljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med dragon.
    3. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten. Tillaga fisken i 225 grader, 20-25 minuter tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.
    4. Servera med kokt potatis och skivade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben