Torskkakor med curry

Serverar: 2-3 portioner

Fiskkakor är ett engelskt sätt att tillaga fisk. En praktisk allt-i-ett-rätt med potatis och fisk i samma lilla bulle.

Ingredienser

  • ½ kg potatis av mjölig sort
  • 300 g torskfilé
  • 2 ½ dl fiskbuljong
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad purjolök
  • ½ - 1 tsk curry, pulver eller pasta
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Ströbröd till panering
  • Tartarsås
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 2 tsk fransk ljus senap
  • 2 msk smått tärnad inlagd gurka
  • 2 tsk hackad kapris
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar, koka och mosa den med gaffel eller potatisstöt i en bunke.
    2. Koka fisken i buljong så att den precis blir genomkokt. Klipp persiljan smått, strimla purjolöken mycket fint. Grovhacka fisken och blanda med den mosade potatisen, persiljan och purjon. Smaksätt med curry, salt och peppar.
    3. Forma ca 10 ganska platta "kakor" av blandingen och vänd dem i ströbröd. Stek i olja eller smör på måttlig värme i ungefär 3 minuter på varje sida.
    4. Rör ihop alla ingredienserna till tartarsåsen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben