Torskpanna med kålrot och curry

Serverar: 4 portioner

En enkel och god rätt som passar både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 600 g fryst torskfilé
  • 4 portioner pasta, gärna tagliatelle
  • 300 g kålrot
  • 1 rött äpple
  • 125 g salladslök på påse
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl mellangrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och skär kålroten i små tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Ansa och skiva salladslöken. Fräs allt i smör i en gryta. Rör ner curry, tomatpuré,smulad buljongtärning, vatten och grädde.
    3. Skär torsken i 2-3 cm stora bitar och lägg ner dem i grytan. Låt disken sjuda under lock tills den är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera torskpannan med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben