Torskrygg med bacon och kantarellrisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kombinationen torsk och knaperstekt bacon tillsammans med den krämiga risotton är en riktig smaksensation.

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg à 150 gram
  • 140 g bacon
  • 2 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • Vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl torkade kantareller, blötlagda, eller färska eller förvällda
  • 70 g nyriven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka bacon och knaperstek. Lägg på hushållspapper.
    2. Hacka schalottenlök och fräs tillsammans med riset i smör. Häll på vinet och sänk till låg värme. Lägg i buljong och rör hela tiden. Späd efter hand med vatten så det inte kokar torrt. Rör ofta. När riset känns lagom al dente (tar ca 20 min), lägg i svamp och grädde. Låt puttra några minuter och ställ åt sidan.
    3. Stek torsken i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ha i parmesanen i risotton och rör så osten smälter.
    4. Lägg upp risotto på tallrikar. Lägg upp torsken bredvid och lägg baconet ovanpå. Servera med någon lättkokt grönsak eller en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 22 maj 2013

    Mycket gott. Tack för receptet. Serverade med rödvinssås, koktsparris och kokt sugarsnaps. Ett vitt vin att dricka till. Vilken festmåltid!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben