Torsksås med bandspaghetti

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod maträtt som även barn gillar!

Ingredienser

  • 1 pkt torskfilé (ca 400 g)
  • 2-3 st stora morötter
  • 1 st gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2½ dl vatten
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port bandspaghetti
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök. Skala morötter och skär i tunna skivor. Lägg i kastrull med margarin i och bryn någon minut, tillsätt pressad vitlök.
    2. Häll i vattnet i kastrullen, tillsätt buljongtärning, tomatpuré, salt och peppar. Låt koka i 10 min under lock.
    3. Skär torsken i tärningar och lägg det i kastrullen. Låt koka 5-10 min.
    4. Efter att det har kokat klart, tillsätt crème fraiche och smaka av!
    5. Serveras med bandspaghetti.

    Liknande recept

    4
    30 min
    8
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben