Kycklinglasagne

Serverar: 4-6 portioner

Lasagne på grillad kyckling, pasta, ostsås samt tomatröra.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1/2 - 3/4 pkt bandspaghetti / lasagneplattor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ostsås
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Rensa kycklingen och dela kycklingköttet i mindre bitar. Förkoka pastan.
    2. Tomatfräs: Fräs hackad gul lök och tillsätt pressad vitlök. Låt fräsa mjuk, tillsätt krossade tomaterna, puttra några minuter.
    3. Ostsås: Blanda ihop alla ingredienser utom ost och koka under vispning i ca 3 min. Tillsätt osten (koka inte mer) och vispa tills den smält.
    4. Varva den förkokta pastan, tomatfräs, kyckling och ostsås i en ugnsform. Gratinera i ugn på 250 grader tills lasagnen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    evaldo 11 april 2008

    Jag har ätit din kycklinglsasagne idag, den var mycket god. Lägger upp ett par bilder på den, hoppas du inte misstycker. Yngve

    Monika46 31 mars 2009

    Ser verkligen supergott ut, mycket fina och aptitretande bilder av Evaldo. Detta kommer jag att göra så fort det lugnat ner sig med glashärvan...

    look 19 april 2009

    Mmmm..ser verkligen gott ut och låter gott. Ska prova detta inom kort..hör av mig igen. Mvh Look.

    LillPrins 9 januari 2010

    Mycket gott! Jag stekte ett baket bacon och blandade med kycklingköttet.

    Lisabella 17 mars 2011

    Oh vad gott! Mycket lättlagad och generös rätt, passar både som bjudmat och vardagmiddag. Pass på saltet bara, ost innehåller rätt mycket av det, så var försiktig när du saltar i lagningen.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben