Smulans kycklinglasagne tacostyle
En lasagne med kyckling, tacokrydda, mozzarella, parmesan och svamp, kan det smaka annat än supergott:)
Ingredienser
Ca 500 g kycklingfilé
ca 100 g champinjoner, hela
30 g tacokrydda, Santa Marias
1 dl vatten
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
5 msk chilisås
5 msk tomatpuré
125 g mozzarella light från galbani
Lasagneplattor
2 dl riven parmesan
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla och fräs kycklingen lite olja. Halvera champinjonerna och fräs dem också. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt puttra ca 5 minuter.
- Blanda mjölken och crème fraichen. Tillsätt också chilisåsen, tomatpurén, saltet och svartpepparn i blandningen.
- Ta fram en ugnsform och häll lite av mjölkblandningen i botten. Lägg sen lasagneplattor, på med kycklingröran, på med lite av mjölkblandningen, sen smular du lite av mozzarellan över allt. På med ett nytt lager lasagneplattor och så fortsätter du tills allt är slut.
Avsluta med ett lager lasagneplattor, lite mjölkblandning och den rivna parmesan osten.
- In i ugnen ca 30-45 minuter, beror på pastan du valt.
Om den börjar se mörk ut på ytan så lägg på folie.
Liknande recept
Kommentarer (0)