Smulans kycklinglasagne tacostyle

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En lasagne med kyckling, tacokrydda, mozzarella, parmesan och svamp, kan det smaka annat än supergott:)

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklingfilé
  • ca 100 g champinjoner, hela
  • 30 g tacokrydda, Santa Marias
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 msk chilisås
  • 5 msk tomatpuré
  • 125 g mozzarella light från galbani
  • Lasagneplattor
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strimla och fräs kycklingen lite olja. Halvera champinjonerna och fräs dem också. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt puttra ca 5 minuter.
    3. Blanda mjölken och crème fraichen. Tillsätt också chilisåsen, tomatpurén, saltet och svartpepparn i blandningen.
    4. Ta fram en ugnsform och häll lite av mjölkblandningen i botten. Lägg sen lasagneplattor, på med kycklingröran, på med lite av mjölkblandningen, sen smular du lite av mozzarellan över allt. På med ett nytt lager lasagneplattor och så fortsätter du tills allt är slut. Avsluta med ett lager lasagneplattor, lite mjölkblandning och den rivna parmesan osten.
    5. In i ugnen ca 30-45 minuter, beror på pastan du valt. Om den börjar se mörk ut på ytan så lägg på folie.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben