Kycklinglasagne med grön ostsås

Serverar: 4 portioner

Här gjord av kycklingfilé men jag har även gjort den av kycklingfärs. Barnbarnens favoritlasagne.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 hg kycklingfilé i små bitar
  • 1 hackad gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 12 lasagneplattor
  • Grön ostsås
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 9 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g hackad spenat
  • 2 dl riven ost
  • Gratinering
  • 1 dl riven ost
  • 2 tomater i skivor
  • Instruktioner

    1. Stek kyckling och lök i smör i några minuter tills de fått färg. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    2. Till ostsåsen smältes smöret och vetemjölet vispas ner. Tillsätt mjölken i omgångar under ständig vispning. Koka upp och tillsätt ost och spenat. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Vispa några gånger i såsen tills osten smält.
    3. Smörj en gratängform. Bottna med sås och varva sedan med lasagneplattor, kyckling och avsluta med sås.
    4. Strö över riven ost och dekorera med tomatskivor.
    5. Gratinera i 225º i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Lena 28 september 2011

    Hejsan Edelweis! Har gjort denna lasagne idag med gott resultat av familjen, vi samtyckte att den var guddomligt god och vårat stjärnbetyg till dig blir en stark femma. Vi kommer garanterat göra den många fler gånger. Tack!! Mvh Lena Nordlander

    dolores 18 januari 2012

    God och läcker med sin gröna färg.

    biggan03 19 januari 2012

    Har tre söner och de ÄLSKADE denna underbara lasagne! De som grymtade över att ha spenat i, tyckte nu att det var supergott! Fick 9,5 + 8,5 + 10 poäng av sönerna! Ska göra det massvis med gånger.

    pelinax 22 november 2012

    Himmelskt god. Succé här hemma så den kommer göras fler gånger.

    paunda 19 februari 2015

    Har gjort denna lasagne ett antal gånger här hemma och den är en riktig succé varje gång! Idag provade jag att göra den som en pastasås och med tagliatelle. Med några få ändringar blev det riktigt gott det med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben