Kycklinglasagne

Serverar: 4 portioner

Det går lika bra att använda kycklingfilé som du steker i små bitar. Ostsåsen kan du göra själv av en vanlig vit sås som du när den är färdig rör ner riven ost i. En enkel rätt som passar lika bra till vardags som fest.

Ingredienser

  • 12 färska lasagneplattor
  • 1 grillad, urbenad, kyckling
  • 2 mska olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk champinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad salvia
  • salt, svartpeppar
  • 5 dl Kelda ostsås = 2 pkt
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i olivoljan: Krydda. Tillsätt svamp, krossade tomater och tomatpuré. Koka ihop. Varva ostsås, lasagneplattor, kyckling och tomatröran. Börja och sluta med ostsåsen. Häll över den rivna osten.
    2. 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
    3. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GrodanOchLillebror 17 november 2008

    Den här rätten gillade jag. Hoppade över svampen, men oj det var gott. Kommer garanterat stå på middagsbordet fler gånger!

    CenturyJ 30 april 2013

    Det var jättegott! Tack för receptet :)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben