Torta della nonna

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Hittade denna i Aftonbladets Söndagsbilaga.. ser god och väldigt spännande ut :-)

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 6 ägg
  • 250 g ricottaost
  • Skal av 1 citron
  • Skal av 1 apelsin
  • 1 bittermandel
  • ½ dl vetemjöl
  • Smör och mandelspån till formen
  • Pinjenötter
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
    3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
    4. Rör ricottaost, rivet citrus skal och riven bittermandel.
    5. Vänd till sist ner vetemjölet för hand.
    6. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med krossat mandelspån.
    7. Fyll smeten i formen, strö över pinjenötter.
    8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
    9. Pudra över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1
    1 d 3 h
    6-8

    Kommentarer (1)

    frucaos 26 augusti 2009

    Finns även i Leila Lindholms bok Piece of cake. Ska definitivt provas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben