Tortellini med baconsås

Serverar: 3-4 portioner

Ibland har man bråttom med maten, då är det bra att ha ett enkelt recept till hands. Eftersom såsen är gjord på yoghurt, blir det både nyttigt och enkelt

Ingredienser

  • En påse tortellini för 4 personer
  • 1 paket bacon ( 140 g )
  • Ca 4 dl krämig turkisk yoghurt
  • Paprikakryddor
  • Vitlöksklyftor
  • Ev. lite köttbuljong
  • Örtsalt
  • Lite kryddgrönt, persilja eller gräslök
  • Instruktioner

    1. Kokta tortellinin enligt förpackningens anvisning i lättsaltat vatten brukar ta ca 17 minuter. Strimla baconen i mycket små bitar och lägg i stekpanna - behövs sällan stekfett i och med att baconet redan är ganska så fett. Krydda eventuellt med lite vitlökspeppar. Häll av tortellinin i ett durkslag när det kokat färdigt ta upp en tortellini och smaka om den är lagom mjuk.
    2. Häll tillbaka tortellinin i kastrullen och häll på yoghurten. Rör om och häll även i baconet. Smaka av och bedöm om det kanske behöver lite mer smak. Dela en halv buljongstärning i mycket små bitar så att den lätt löser sig och rör ner. Krydda med paprikakrydda. Hacka lite kryddgrönt och strö på den färdiga anrättningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben