Tortellinigratäng allt-i-ett

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Här får du sötma och sälta tillsammans i en krämig enkel gratäng. Fin till fredagskvällen.

Ingredienser

  • 1 påse tortellini (ost och skinka)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 stor purjolök
  • 2 pkt bacon
  • 1 påse riven gratängost
  • 3 dl grädde
  • Tillbehör
  • Citronolja
  • Paprikor i olika färger
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp tortellinin enligt anvisningarna på påsen, tillsammans med buljongtärningen.
    2. Strimla ner purjolöken fint, klipp baconet. Hetta upp en stekpanna och stek baconet. Här behövs ju inget stekfett pga baconets eget fett.
    3. Låt baconet rinna av på ett papper, men spar fettet som blivit i pannan. Stek purjon mjuk i detta.
    4. Koka upp grädden.
    5. Ta fram (och smörj) en ugnssäker form. Häll i den avrunna tortellinin, på med purjo sen bacon, riven ost och sist ringla över grädden. In i ugnen ca 20 min eller tills osten smält och fått fin färg.
    6. Servera med en fräsch sallad och citronolja.
    7. Jag tycker inte det behövs salt och peppar med rätt ingredienser enligt mina smaklökar. Men ställ fram salt och peppar så alla får det som de vill.

    Liknande recept

    3.3
    40 min
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    Linda074 12 september 2008

    Jag brukar göra en liknande variant men använder hollandaisesås istället för grädde o buljongtärningar, ska testa ditt recept!

    bjuranna 21 september 2008

    Det här var verkligen mums!!! Borde inte vara något problem att göra den i en fettsnålare variant heller så man kan äta den till vardags också. Trots sälta från ost och bacon saltade jag på lite till vid bordet. Den får toppbetyg av mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben