Tortillatårta

Serverar: 4 portioner

Gör en tårta av tortillabröd med en saftig fyllning av kött, bönor och en mustig kryddig sås.

Ingredienser

  • 4 vetetortillas
  • 2 burkar konserverade röda bönor i vatten
  • 250 g mild grön feferoni
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd lök
  • 1 msk olja
  • 300 g blandfärs
  • 4 msk tomatketchup
  • 1 msk tomatpuré eller 1 dl färdig salsasås
  • 200 g ost t . ex . cheddar
  • 1 tsk pizzakrydda eller annan torkad örtkrydda
  • 1 tsk salt
  • ½ krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Låt bönor och feferoni rinna av. Skär feferonifrukten i ringar, ta bort stjälkfästet. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och hacka den röda löken fint.
    2. Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna, sänk värmen och låt löken fräsa glansig. Höj värmen, tillsätt färsen och låt den bli grynig under omrörning. Häll i tomatketchup och tomatpuré eller salsasås och rör ner paprikan. Låt färsen sjuda färdigt under lock på svag värme i 10 minuter.
    3. Riv osten grovt. Blanda feferoni, bönor och örtkryddor med osten. Värm och krydda med salt och kajennpeppar.
    4. Lägg en tortilla på ett ugnsfast fat och bred 1/4 av fyllningen och 1/4 av ostblandningen över och fortsätt med nästa tortilla, o.s.v. Avsluta med ostblandningen överst.
    5. Grädda 35 minuter i het ugn. Ta ut och dela tårtan i 4 delar. Servera genast tillsammans med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben