Gör en tårta av tortillabröd med en saftig fyllning av kött, bönor och en mustig kryddig sås.
Ingredienser
4 vetetortillas
2 burkar konserverade röda bönor i vatten
250 g mild grön feferoni
2 röda paprikor
1 röd lök
1 msk olja
300 g blandfärs
4 msk tomatketchup
1 msk tomatpuré eller 1 dl färdig salsasås
200 g ost t . ex . cheddar
1 tsk pizzakrydda eller annan torkad örtkrydda
1 tsk salt
½ krm kajennpeppar
Instruktioner
- Låt bönor och feferoni rinna av. Skär feferonifrukten i ringar, ta bort stjälkfästet. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och hacka den röda löken fint.
- Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna, sänk värmen och låt löken fräsa glansig. Höj värmen, tillsätt färsen och låt den bli grynig under omrörning. Häll i tomatketchup och tomatpuré eller salsasås och rör ner paprikan. Låt färsen sjuda färdigt under lock på svag värme i 10 minuter.
- Riv osten grovt. Blanda feferoni, bönor och örtkryddor med osten. Värm och krydda med salt och kajennpeppar.
- Lägg en tortilla på ett ugnsfast fat och bred 1/4 av fyllningen och 1/4 av ostblandningen över och fortsätt med nästa tortilla, o.s.v. Avsluta med ostblandningen överst.
- Grädda 35 minuter i het ugn. Ta ut och dela tårtan i 4 delar. Servera genast tillsammans med en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)