Tortillatårta med kyckling

Serverar: 4 portioner

En variant på tex mex mat.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse, 500 g, djupfryst grönsaksblandning tex broccoli mexicana
  • 1 burk, 300 g, chunky salsa
  • 1 förp, 340 g, tortillabröd
  • 125 g mozzarellaost
  • Tillbehör
  • Strimlad sallad
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen i oljan ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i grönsaksblandningen och salsa och låt puttra ett par minuter. Lägg ihop tortillabröden med kycklingröra emellan på en bakpappersklädd plåt. Låt översta lagret vara bröd. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och täck det översta brödet. Gratinera mitt i ugnen i 250 g ca 10 min.
    2. Servera tortillatårtan skuren i bitar med strimlad sallad och gurka.
    3. Tips: variera fyllningen med strimlad kassler, rökt skinka ellre köttfärs.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Brunis58 21 maj 2008

    Har lagat det här efter at tha hittat det på ICA:s hemsida. Den är lätt att tillaga och mycket god, kryddig lite festlig rätt. Den får toppbetyg av mig.

    kla01 12 februari 2009

    Snabbt, enkelt och jättegott!

    berggrenskan 13 juli 2009

    Har blivet en av mina favoriter. Hittade receptet på ICA först och har lagat den många ggr sen dess.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben