Toscamuffins i formar

Serverar: 18 portioner

Tid: 25 minuter

Så himlans goda!

Ingredienser

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Engångsmuffinsformar i metallfolie
  • Glasyr
  • 100 g sötmandelsspån
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör 150 g mjukt smör med 1,5 dl socker luftigt (använd gärna elvisp), tillsätt två ägg, ett i taget sedan 3 dl vetemjöl blandat med 1 tsk bakpulver. Klicka ned smeten i 18 bakformar och grädda 10 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
    2. Glasyren: Smält 100 g smör i en kastrull häll i 1 dl socker, 2 msk vetemjöl, 2 msk mjölk och mandelspånen. Låt smeten tjockna och ta av från värmen. Ta ut formarna ur ugnen och höj värmen till 225 grader. Lägg ca 1 msk toscasmet på varje kaka och grädda sedan ytterligare 5 minuter tills dom är gyllene.

    Liknande recept

    5
    20 min
    45
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben