Toscarutor garnerade med blockchoklad

Toscarutor garnerade med smält mörk blockchoklad, En extra god kaka att ha hemma till kaffet.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1/2 dl kaffegrädde
  • 2 dl socker
  • 125 g smält margarin
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 askar mandelspån, á 70 g
  • 1 dl socker
  • 75 g margarin
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädde, smält margarin och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en långpanna ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Till toscaglasyren blandas margarin, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull och sjud upp under omrörning. Bred glasyren över kakan och grädda högre upp i ugnen ytterligare ca 10 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär den i rutor och bred smält blockchoklad runt kanterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben