Toscarutor

Ett väldigt gott recept som jag tiggde till mig på dagis när jag var liten :)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl grädde eller mjölk
  • 50 g margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • Toscakräm
  • 150 g margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 3 dl havregryn
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, grädde/mjölk och smält margarin. Häll i långpanna. Grädda på nedersta falsen tills den fått svag färg. Sjud toscakrämen (bubbla lite, ej koka). Bred på krämen och grädda färdigt. Man ser när den är klar!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Miaadr 6 april 2011

    Vore trevligt med några ungefärliga tider kakan ska vara i ugnen. Den ser väldigt god ut =)

    royalgala 15 april 2011

    Den var god. Men nästa gång kommer jag ta mindre sirap för vi tyckte det var för mycket sirapssmak på toscakrämen. Angående tider i ugnen så håller jag med om att det märks när det är klart. Först ska den ju vara inne så den bara får lite färg sen brer man ut krämen öoch när den ser ut som det brukar göra på en toscakaka så är den klar :) hoppas detta svar hjälpte :S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben