Toscarutor i långpanna

En ljuvligt god toscakaka i långpanna, en mjuk kaka med ett underbart knäckigt täcke.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl mjöl
  • 3/4 dl mjölk
  • 200 g skållad och hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skålla och hacka mandeln innan du börjar baka.
    3. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda sedan ner mjölet och bakpulvret tillsammans med mjölken.
    4. Häll smeten i en långpanna (ca35x25) med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
    5. Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull och värm på svag värme tills allt har tjocknat något. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter i 175 grader till en gyllenbrun yta.
    6. Låt kakan kallna och skär i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emaxen 21 oktober 2010

    HEJSAN, TACK FÖR ETT LYCKAT RECEPT PÅ TOSCSKAKA I LÅNGPANNA. FULL POTT I BÅDE SMAK O LÄTTBAKAT RECEPT. KRAM EMAXEN

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben