Toscarutor

Serverar: 16 portioner

En mjuk sockerkaka med ett härligt frasigt knäcktäcke- en klassisk kaka som alltid gör succé.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl hackad/flagad sötmandel
  • 75 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en liten långpanna, 20x30 cm. Smält smöret till kakan och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret och sist mjölet. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 20 minuter. Gör under tiden glasyren. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud glasyren på svag värme. Den får inte koka. Ta ut kakan och bred snabbt över glasyren på den halvfärdiga kakan. Ställ in i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Glasyren ska få en ljusbrun färg. Låt kakan svalna något. Lossa ur formen och skär sedan i fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben