Toscasnittar med pistagenötter

Serverar: 18 portioner

Knäckig tosca med pistagenötter på en spröd botten av mördeg är ren kaklycka! Pistagenötterna kan bytas mot andra nötter eller mandlar.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 140 g skalade pistagenötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en form, 20x25 cm, täck med plastfolie. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
    2. Gör toscasmeten när degen vilar. Blanda smör, grädde och socker i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 3 minuter. Rör i nötter, mjöl och salt. Sjud ytterligare ca 2 minuter.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Grädda botten i mitten av ugnen ca 15 minuter. Bred toscasmeten på botten och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna och skär i snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben