Träkolsgrillad tigerräka med Thai-såser

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Kolla ursprunget - tigerräkor är kontroversiellt. Men gott.

Ingredienser

  • 1 stor tigerräka, färsk
  • 1 tsk majsolja
  • 1 portion jasminris
  • 2 msk Thai söt stark Chilli Sauce
  • 1 msk Thai söt stark Chilli Sauce med Kokos
  • 1 krm Tabasco eller Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Halstra tigerräkan, med sitt skal, som tjänstgör som skydd och samtidigt ger smak, helst på träkolsbädd och vänd den efter två minuter. Den kan vara hårdgrillad utanpå men skall vara ljummen och nästan rå inuti. Skala innan den serveras.
    2. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
    3. Häll små såsklickar på tallriken - variera mellan Thai sötsur eller Thai cocos och starkare, t.ex Harissa...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben