Pasta med tigerräkor

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En lättlagad och härligt fräsch pastarätt som passar både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 200 g tigerräkor ca 20-25 st
  • 200 g fusili
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 gul lök medelstor
  • ½ Chili
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lime
  • ½ kruka basilika
  • 1 avokado
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och häll av vattnet.
    2. Fräs den finhackade löken tillsammans med vitlök och chili i smör och olja.
    3. När löken fått färg tillsätter du räkorna och steker dessa ytterligare några minuter på relativt hög värme, salta och peppra efter behag.
    4. Tillsätt saften från 1,5 lime och ta av stekpannan kort därefter så att den inte hinner reducera för kraftigt och du får en saftigare rätt.
    5. Rör med cocktailtomaterna i halvor rakt ned i stekpannan och lägg upp på ett fat där pastan redan ligger i en fin liten hög.
    6. Garnera med en tärnad avokado och en halv kruka basilika samt limeklyftor från den halva limen som du sparat.
    7. Själv brukar jag servera tillsammans med bröd och en bit brieost.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben