Tranbärs- och äppelmosmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa lätta och luftiga muffins fyllda med äppelmos och tranbär är fantastiskt goda till eftermiddagsfikat. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • Olja på sprayflaska
  • 5 dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 stort ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl äppelmos
  • 1 dl torkade tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Spraya en muffinsform, som rymmer 12 muffins, med olja.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en stor skål och gör en grop i mitten av blandningen. Blanda ägg, äggvita, mjölk, olja, muscovadosocker och äppelmos väl i en separat skål. Rör ned äggsmeten, litet i taget, i mjölblandningen och blanda snabbt ihop tills ingredienserna är precis blandade. Vänd försiktigt ned tranbären.
    3. Skeda upp blandningen i muffinsformarna och grädda ca 20 minuter tills de har höjt sig, är gyllene och genombakade. Låt svalna i formen 5 minuter innan de vänds upp på ett galler. Låt dem svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben