Mjuk pepparkaka med tranbär

Serverar: 1 portioner

Gör en glasyr med några droppar karamellfärg i, så blir kakan lite festligare.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl råströsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen nejlika
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl tranbärs- eller lingonsylt
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk Gräddfil
  • Ca 12 tranbär eller lingon
  • 3 droppar röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 175°.
    2. Smöra och bröa en 1½ liter form.
    3. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
    4. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
    5. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter.
    6. Glasyren: Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärg. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben