Tranbärs- och chokladrutor

Serverar: 15 portioner

Hittar du inte färska eller frysta tranbär kan du alltid testa torkade bär. Ur "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 150 g finhackad mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g färska eller frysta tranbär
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en rektangulär bakform som rymmer ca 1 liter.
    2. Smält smör och choklad och rör om tills all choklad smält. Tillsätt socker, ägg och tranbär. Häll eller sikta i mjölet och rör om ordentligt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna före servering.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben