Tranbärs- och nötbröd

Serverar: 1 portioner

Saftigt, snabbt, mörkt bröd med knapriga nötter och torkade tranbär.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl rågmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl grovt hackade blandade nötter (t ex val-,hassel, cashewnötter)
  • ¾ dl mörk sirap
  • 4 dl filmjölk
  • 40 g torkade tranbär
  • 50 g nöt- och pumpamix eller valfri
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Rör ner sirap, filmjölk och tranbär. Häll degen i en smord, bröad eller bakpappersklädd form.
    2. Strö över nöt- och pumpamix, täck med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 1 timme. Låt svalna utan bakduk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    1 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben