Nötbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Tänk att ett så gott bröd kan vara nyttigt! Smidigt att göra också, bara att röra ihop ingredienserna.

Ingredienser

  • 1 dl rågmjöl
  • 6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • 1 dl krossade linfrön
  • 0,5-1 dl grovt hackade cashewnötter
  • 0,5-1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk (i grundreceptet: mild yoghurt)
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i fil och lingonsylt.
    3. Klicka ner smeten i en avlång bakform, rymd ca 1,5 liter. Jag lägger ett bakplåtspapper i formen så behöver den inte smörjas.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
    5. Stjälp upp limpan och låt kallna under bakduk.
    6. Variation: Om man vill kan man blanda i torkad frukt som russin och/eller hackade torkade aprikoser i smeten.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben