Nötbröd glutenfritt

Serverar: 1 portioner

Fick detta av Linda, ett av de godaste glutenfria bröd hon vet.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja, gärna valnötsolja, eller flytande margarin
  • 1 paket Semper glutenfri mix med fibrer
  • 100 g nötter t.ex.valnötter eller hasselnötskärnor, grovhackade
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, mix och nötter. Häll den lösa smeten i en smord avlång bakform (ca 1,5 liter).
    3. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
    4. Gör några snitt med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    skrotnissessyster 10 augusti 2011

    Tyckte det var helt ok. God smak, men blev smuligt fort. Provar kanske med lite Husk i nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben