Katrinas Nötbröd

Serverar: 1 portioner

Ett snabbröd på bakpulver, bör ätas nybakat.

Ingredienser

  • 1 msk solrosolja
  • 375 g vetemjöl
  • 125 g rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 90 g mixade nötter
  • 90 g solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk solrosfrön att strö över
  • Instruktioner

    Smörj en avlång brödform med olja. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degbunke. Blanda i hackade nötter och frön. Blanda i en skål honung, yoghurt, mjölk och olja och rör ner i mjölblandningen. Blanda till en mjuk deg och häll den i formen. Skölj solrosfröna, strö dem ovanpå degen och ställ formen i ugnen i 180 C. När brödet börjar lossna från kanterna är det färdigt, ca 1 timme.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    1 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben